Annette Petavy Design – Nyhetsbrev augusti 2011 – Smygmaskvirkning med Kerstin Jönsson

Nyhetsbrev augusti 2011: Smygmaskvirkning med Kerstin Jönsson Nytt:Jag har varit på semester… så nyheterna kommer i nästa nyhetsbrev! Det är fina höstgarner på gång, liksom en hel del tillbehör.Smygmaskvirkning igen: Har du en dröm? Prata om den – då kan den bli verklighet. I april månads nyhetsbrev nämnde jag att jag så gärna skulle vilja gå på smygmaskvirkningskurs i Sverige någon gång. Vips fick jag ett mejl från Kerstin Jönsson, författare till boken Smygmaskvirkning, med en inbjudan att komma och virka i hennes glasveranda. Jag insåg genast att detta var ett tillfälle jag inte kunde missa. Under min nyss avslutade sommarsemester ägnade jag således en dag åt att besöka Kerstin. « Värt en omväg », som det brukar stå i guideböckerna! kerstin bild Glasverandan var fin, och Kerstin själv visade sig vara en absolut förtjusande person. Timmarna rann snabbt förbi, och det blev nog uppriktigt sagt mer prat än virkande. Men litet hann vi med! Kerstin har författat och gett ut två böcker: den om smygmaskvirkning som jag redan berättat om, och en bok om tvåändsstickning. kerstins böcker När det gäller tvåändsstickning är Kerstin något av en rebell. Hon menar att man inte alls behöver ha specialspunnet, dyrt, Z-tvinnat garn för att sticka tvåändsstickning. Enligt Kerstin går det bra med vilket garn som helst, och efter att ha sett hennes modeller i tvåändsstickning har jag svårt att inte tro henne. kerstins mössor Av alla hennes vackra tvåändsstickade alster var det det här som jag tyckte allra bäst om: hoprullad orm « Ormen » kallar Kerstin den för, och i utrullat skick ser den ut så här: utrullad orm Eller snarare, den såg ut så här den dag jag var och hälsade på. « Ormen » är ett pågående projekt, Kerstins provmaterial för tvåändsstickningen, där hon « skissar » mönster allt eftersom. Början är högst upp till höger på denna bild, prydd med en tofs. Det aktuella slutet är längst ner till höger, men där sitter maskorna på en tråd, redo att plockas upp igen. Men det var ju smygmaskvirkningen vi skulle prata om! Jag hade som jag redan tidigare berättat litet svårt att riktigt förstå hur jag skulle hålla nål och garn, och hur jag skulle röra händerna. Kerstin demonstrerade villigt och kom med en del viktiga tips. Höger hand håller nål och garn, vänster hand håller i arbetet. visa 1 Med vänster tumme kniper Kerstin åt om öglan på nålen och maskan hon virkar i, så att de inte far åt olika håll. visa 2 Garnet kastas om nålen, som förs rakt upp och ned. visa 3 Kerstin är noga med att påpeka att det handlar om små, lätta rörelser, som är skonsamma för kroppen. visa 3 Ni som inte var med i glasverandan (jag tycker litet synd om er, faktiskt…) kan se tekniken i denna korta video (12 sek): Och här är Kerstins mycket välanvända nål för smygmaskvirkning:smygmaskvirkningsnålNågot mindre välanvända nålar kan i Sverige beställas direkt från Kerstin. De kommer också inom kort att finnas till salu i min butik, liksom ett mönster för den som vill prova på tekniken.Tack Kerstin, för en alldeles underbar dag!kerstins vantar Vi ses snart!signature

Posts created 2332

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut