Annette Petavy Design – Nyhetsbrev oktober 2012 – Klä knappar med virkning

Nyhetsbrev oktober 2012: Klä knappar med virkningNytt:Den här månaden kommer för ovanlighetens skull ett stickmönster på svenska! Det är EclatDuSoleil som presenterar Röd sol.red sun knitted shawletteMittpartiet i den här fina lilla sjalen stickas randigt från ena spetsen till den andra. Sedan stickas den breda kanten i samma riktning, och fästs allteftersom i kanten av mittpartiet. Hela sjalen är vändbar.Mer information finns i butiken.Klä knappar med virkning:Ibland är det svårt att hitta matchande knappar till ett virkprojekt där de behövs. Det är så många saker som ska passa: storlek, färg, stil… Jag tycker ofta att färgen är allra svårast!Istället för att lägga ner massor av tid på att hitta den perfekta knappen kan du återvinna knappar som du redan har och klä dem med virkning. Det är inte särskilt svårt, och resultatet blir helt unika knappar. Du kan välja om du vill göra knapparna väl synliga i kontrastfärg, eller om du vill virka med samma garn som du använt i ditt projekt så att de smälter in perfekt.uncovered buttonsMan använda olika slags knappar till det här, men jag tycker att knappar med ögla på baksidan är lättast att sy fast. Man kan förstås också använda vilka maskor som helst för att klä knappar. Men eftersom jag oftast använder gamla knappar som inte är särskilt snygga och kanske inte ens alla i samma färg, föredrar jag fastmaskor. Jag tycker att de täcker bäst. Av samma skäl använder jag en relativt tunn virknål.Börja med en justerbar ögla (tekniken förklarades i detalj i nyhetsbrevet för juni 2010). Virka 6 fm i öglan och dra åt den.adjustable loopSätt en säkerhetsnål (eller något annat slags markör) i den första maskan i varvet. Den här markören ska flyttas upp allt eftersom så att den hela tiden sitter i varvets första maska. Jag föredrar att virka i spiral, och det här är det enda tillförlitliga sätt jag hittat att hålla reda på var jag är.round with pinPå andra varvet virkas 2 fm i varje maska. På tredje varvet virkas 2 fm i varannan maska och 1 fm i övriga maskor. På fjärde varvet virkas 2 fm i var tredje maska och 1 fm i övriga maskor. Genom att virka en maska mer mellan ökningarna på varje varv ökar man hela tiden 6 maskor på varje varv – och det är exakt det som behövs för att virka en platt rundel av fasta maskor.Antalet varv som behövs beror helt på vilket garn du använder och hur stor knappen du vill klä är. Virka tills du har en rundel som är ungefär lika stor som knappen.right size discPå nästa varv virkas 1 fm i varje maska (inga fler ökningar).På följande varv virkas 2 fm ihop i nästa 2 maskor, varvet runt. Du har nu en liten grund « skål » som knappen passar it.button cover bowlTa av garnet. Se till att lämna en ganska lång garnände. Fäst alla trådar utom just den sista garnänden. Det här går lättare om man vänder den lilla skålen ut och in.weaving in endVänd rätsidan ut igen. Lägg knappen i skålen. Trä den kvarvarande garnänden på en stoppnål, och väv upp och ner i maskorna i sista varvet, hela vägen runt. tightening coverDra åt så att överdraget sitter ordentligt fast på knappen, och fäst tråden med några stygn. finished backLätt som en plätt, en unik knapp!finished topOlika garn ger olika resultat. Med helt släta garner, som bambu, silke, lin eller bomull syns ofta knappens egna färg igenom litet grann. Man kan använda knappar som passar i färg till garnet, eller knappar som alla ser ungefär likadana ut (samma färg eller samma typ av metall). Det är lättare att täcka knapparna helt med litet « lurvigare » garner, som alpacka eller ull. Jag använde en 1,75 mm virknål till spetsgarn och 2,5 mm till strumpgarn när jag klädde mina knappar. Experimentera gärna med virknålsgrovlek, garnsorter, färgbyten och enkla broderier!buttons    

Vi ses snart!

signature

Posts created 2333

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut