Annette Petavy Design – Nyhetsbrev decembrer 2013 – Gott nytt kreativt år!

Nyhetsbrev december 2013: Gott nytt kreativt år!Nytt: Det händer mycket i kulisserna just nu. Jag förbereder lanseringen av den nya e-butiken, som bör bli verklighet under andra halvan av januari. Bland annat kommer detta att innebära att butiken får en helt svenskspråkig version. Om du runt den 20 januari får problem med att besöka butiken beror det förmodligen på detta. Jag ber på förhand om överseende, och framför allt om att du i så fall skickar ett mejl (annette AT annettepetavy DOT com) så att jag kan hjälpa dig. Målet är förstås att göra butiken mycket bättre, bland annat för de svenska kunderna (men även för mig!). De här förberedelserna kräver otroligt mycket arbete, men jag har i alla fall lyckats publicera en ny modell i butiken den här månaden – och den är jättefin! EclatDuSoleil har designat en stickad trekantssjal som är en Hommage till Elizabeth Zimmermann (ja, en hyllning, alltså). hommage a ez I det här mönstret använde hon jakull för att sticka rätstickning och ett enkelt spetsmönster, och lade till lysande färgränder i spetsgarn i ull. Den här sjalen är enkel att sticka, vacker att se på och mjuk och varm att bära.Mer information i butiken. Gott nytt kreativt år 2014 När året lider mot sitt slut tar jag mig ofta tid att fundera litet på det år som gått och det som ska komma, på dåtid och framtid. I år har jag tänkt mycket på mitt arbete, och hur meningsfullt det är för mig. Jag vill dela med mig av några av de här funderingarna. Att leka med garn är inte bara en hobby eller ett jobb för mig. Det är en riktig passion som jag känner starkt för. Jag har försökt att sammanfatta det hela i några ord – här är de ord jag hittade:Kunskap : Det är så viktigt att kunna. Att kunna göra saker med sina händer ger makt. Det är makten att kunna göra vad man vill, i vilket material man vill. Man kan använda sin makt för att skapa vackra, varma saker åt sig själv, åt familj och vänner, åt hemmet, åt folk som behöver. Om man föredrar det kan man förstås handla saker i affär – men då är det ett val, inte ett tvång. Det är viktigt att kunna göra vackra saker, och att bevara den kunskap som vi fått av tidigare generationer. Det finns alltid något nytt att lära sig.
Generositet: När jag lärt mig något vill jag lära ut det till andra. Att dela sin kunskap med andra är en fantastisk upplevelse, både för den som lär ut och för den som lär in. Att dela med sig är också att vara generös med sin glädje – oavsett om det är med en kompis eller med tusentals bloggläsare är det härligt att kunna säga : « Titta vad jag har gjort! ». För att man är nöjd med sig själv, naturligtvis, men också för att inspirera andra.Skapande: Det handlar inte bara om att prata, läsa och skriva – men också om att faktiskt skapa saker. Att njuta av det arbete som krävs för att göra något med sina händer, något vackert, något påtagligt. Att vila i händernas rytmiska rörelser. Att göra misstag, repa upp, göra om. Glädjen i att sträcka ut handen efter en halsduk en kylig dag och svepa något man själv gjort om halsen. Vi gör så mycket virtuellt och intellektuellt som ibland inte verkar ha någon substans alls. Att tillverka saker ger oss en plats i den verkliga världen. Jag hoppas att du kan känna igen dig i några av de här tankarna. Och vill du lägga till egna idéer, skriv gärna ett mejl! Jag hoppas också att du kan tycka det är nästan lika kul att titta på den här korta videon som jag tyckte att det var att göra den. Och jag önskar att vi får ett riktigt gott skapande år tillsammans! Vi ses snart!

signatureNewsletter index

Posts created 2336

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut