Annette Petavy Design – Nyhetsbrev maj 2013 – Kroka runt

Nyhetsbrev maj 2013: Kroka runtNytt:Jag har fått in Alana Dakos’ nya bok, Botanical Knits, i lager: botanical knitsBoken, som är helt och hållet på engelska, innehåller 12 fantastiska stickade modeller designade av Alana: tre koftor, en tröja, tre mössor, matchande vantar och strumpor, torgvantar, en lång rund halsduk och en sjal som är en ny, bredare version av Alana’s kända Cedar Leaf Shawlette.För beställningar med leverans utanför Frankrike tillkommer tilläggsporto.Mer information i butiken!Jag har också fått in två nya färger i det fantastiska spetsgarnet London, som är en blandning av ull och silke:LondonSe alla åtta färgerna i butiken!Kroka runtSom kanske framgått har jag haft krokning på hjärnan på sistone. I nyhetsbrevet för mars visade jag hur en dubbel kroknål kan användas för att få ett vändbart resultat. Den här gången ska vi titta på hur samma redskap kan användas för att kroka runt.Först och främst vill jag understryka att det sätt jag använder nedan för att börja arbetet – genom att kroka ett varv fram och tillbaka och sedan sluta till en ring – är en fråga om tycke och smak. Du kan också jobba runt från första början, genom att sluta luftmaskkedjan till en ring innan du börjar lägga upp maskorna för första varvet. På så sätt undviker du den lilla ojämnheten i botten av det första varvet. Men med min metod är det lättare att räkna maskorna och se till att det första varvet inte blir snott. Valet är ditt! Grundmetoden för att kroka runt som jag visar nedan fungerar oberoende av hur man väljer att kroka det första varvet. Jag visar metoden med två färger. Man kan naturligtvis också jobba med bara en färg, men jag vill gärna rekommendera att du gör åtminstone ett litet prov med två färger först. Det blir så mycket lättare att förstå tekniken på det sättet.step 1Gör först en luftmaskkedja med önskat antal maskor i fg A. Hoppa över första luftmaskan från virknålen och lägg sedan upp första varvet genom att plocka upp en maska i varje luftmaska. (Om du vill jobba runt redan från början sluter du luftmaskkedjan till en ring innan du lägger upp första varvet).next stepVänd på nålen för att börja maska av i andra ändan av kroknålen. Med fg B, dra först igenom en maska och fortsätt maska av öglorna två och två.next stepsSluta avmaskningen innan varvet är helt färdigt, medan det fortfarande finns några öglor i fg A kvar på nålen. Vänd på kroknålen igen, och slut det nästan färdiga första varvet till en ring. Se till att det inte blir snott.identify first loopDet är viktigt att hitta den första vertikala bågen där man ska sluta arbetet till en ring. Det är den båge som visas med pilen i bilden ovan. Den har en viss tendens att gömma sig eftersom den inte är « understödd » av fg B på samma sätt som övriga bågar. Om det behövs kan man gärna räkna maskorna (glöm inte de i fg A som fortfarande sitter på nålen) för att vara säker på att man hittar rätt båge.foll stepsSlut till en ring genom att lägga upp en maska i den första vertikala bågen i första varvet. Fortsätt lägga upp maskor så länge det är bekvämt (i regel kan man lägga upp ungefär halva antalet maskor på varvet).Att sätta en markör i den första maskan på varvet gör det lätt att hitta varvets början. De vertikala bågarna placerar sig lydigt och prydligt lodrätt i en linje som är enkel att följa, så det går bra att bara flytta upp markören någon gång emellanåt (alltså inte nödvändigtvis på varje varv).I det följande krokar man i spiral, utan att sluta varven. turning aroundNär det börjar dra i ringen eller kroknålen är full med maskor vänder du på nålen igen och fortsätter att maska av öglorna två och två med fg B. När det är ett par öglor i fg A kvar, vänd på nålen igen och fortsätt lägga upp med fg A.När det börjar synas att arbetet blir som ett rör blir det också tydligt att man maskar av (i fg B) från insidan av röret och lägger upp (i fg A) från utsidan.push loop with fingerDet här innebär att du lägger upp maskorna för det nya varvet på avigsidan av föregående avmaskning. Avmaskingen i fg B kommer att vilja rulla sig bakåt över bågarna och nästan gömma dem. Det är inte lika lätt att plocka upp nya maskor som i vanlig eller vändbar kroknin. Tveka inte att använda vänstertummen för att peta fram den vertikala bågen.ending - first stepNär arbetet är så långt som du vill ha det, plocka upp maskor hela vägen till och med sista maskan på sista varvet (markören visar första maskan på varvet). Maska av i fg B, denna gång hela vägen tills det inte finns några maskor i fg A kvar på nålen.finishing top edgeMed fg A virkar du sedan smygmaskor i de vertikala bågarna hela vägen runt. När varvet är slut virkas en extra smygmaska i den första smygmaskan i fg A (vid pilen) i början av varvet.closing gapNu måste vi sluta till « hacket » i nederkanten, som finns där eftersom vi började med att kroka ett varv rakt innan vi började kroka runt. Fäst änden i fg A, och börja med att sticka stoppnålen precis nedanför den första vertikala bågen i första varvet (vid pilen). Fäst färdigt ändarna på avigsidan inuti arbetet.finished jobMan ser skarven längst ner, särskilt om man använder ett ganska tjockt garn som jag gjort här. Det är du som bestämmer om du kan leva med det eller om du vill pröva att kroka runt från början.right sideSå vad tänker du göra? Ett telefonfodral, en väska, en mössa? För nu kan du ju kroka runt!

Vi ses snart!

signature

Posts created 2334

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut