Annette Petavy Design – Nyhetsbrev mars 2015 – Rysk skarv

Nyhetsbrev mars 2015: Rysk skarv I butiken:Det här är min nyaste virkmodell, Debussy.debussy En liten cape som både värmer om axlarna och ger en romantisk touch. Här bär min dotter den med jeans och tröja, men den passar också bra över en klänning. Debussy kan virkas i alpacka eller merinoull.Mer information i butiken.Alldeles ny är en stickad sjal designad av EclatDuSoleil: Jakullsrutor.yak squaresDet grafiska motivet uppnås genom modulstickning, även kallad dominostickning. Sjalen är fin att bära och rolig att sticka. Om du väljer att göra den i jakull får du en ljuvligt mjuk och varm sjal.Mer information i butiken.På bloggen (på engelska och franska): pinks Garninspiration 1: Jag lekte med olika rosa (eller nästan rosa) kombinationer för att sticka Geometri i blått. abingdonGarninspiration 2: Jag gjorde en provlapp i mellantjock alpacka. Mönstret är lånat från Kirsten Kapurs sjal Abingdon – och kombinationen visade sig fungera väldigt fint.Ett nytt avsnitt av min podcast på franska kom också ut: episode 38.Rysk skarvVare sig man stickar, virkar eller gör något annat där man behöver många meter garn kommer förr eller senare ett problem att uppstå: byta garn. Det kan hända när du använt ett helt nystan och vill fortsätta med ett annat, eller när du vill byta färg. Eller så kanske du gör som jag, och tittar på en hög garnrester och funderar på vilket fantastiskt projekt de skulle kunna bli, i regnbågens alla färger och några till… och sedan tänker du på alla garnändar som skulle behöva fästas och undrar om det verkligen är värt besväret.Det finns ett prydligt litet trick för att skarva ihop två garner, kallat rysk skarv. Här visar jag tekniken med två garner i olika färg, så det blir tydligare.Förutom garn behöver du en större synål, med ett öga som är tillräckligt stort för det garn du använder. Jag har tittat på många olika instruktioner för den ryska skarven. Råden om vilken sorts nål som ska användas varierar. En del personer säger att trubbig nål är det enda raka, medan andra föredrar spetsiga nålar. Jag har provat båda sorterna och kommit fram till att jag tycker att det bäst att använda en ganska lång, spetsig nål med stort öga. Prova gärna själv med olika nålar för att se vilken sort du föredrar.start joinDe här två garnerna, grått och rosa, behöver skarvas ihop. Idén är att korsa dem över varandra, och fästa varje ända bakåt, mot sig själv. Första steget är helt enkelt att korsa garnerna på det sättet, som i bilden till höger..join 2 Trä en av garnändarna på nålen. Jag började med det grå garnet. Stick nålen bakåt in i samma garn, mellan de enskilda trådar som garnet består av.needle close-up Försök att föra nålen längs med och inuti garnet, mellan de enskilda trådarna. Det är det här som gör den ryska skarven så stark.loop formedNär du drar igenom nålen blir det en ögla där det garn du arbetar med korsar det andra.closing loopDra försiktigt men bestämt ömsom i den ena, ömsom i den andra grå garnänden så att öglan sluts.rework through yarnFör att skarven ska bli riktigt säker gillar jag att göra den ungefär 5 cm lång. Om den är kortare när du dragit åt öglan sticker du bara in nålen i garnet igen på samma ställe som den kom ut nyss, och drar nålen genom garnet några centimeter till.first part of join finishedKlipp av den kvarvarande änden precis intill garnet, och gör om hela proceduren med det andra garnet som ska skarvas (här: det rosa).finished russian joinHär är den färdiga skarven. Eftersom garnet är dubbelt på ömse sidor om skarven är det litet tjockare här än annars. Men det är knappast märkbart när man arbetar med garnet, särskilt som garnänden är dragen genom garnet istället för att helt enkelt ligga parallellt med det.Experimentera gärna med den ryska skarven. Du kommer att tycka den är praktisk i många lägen, men kanske inte fungerar så bra i andra. Jag tycker att den är utmärkt med vanliga garner, som spunnits av flera trådar. Om garnets konstruktion är annorlunda, som t ex ett bandgarn, kan det vara svårt eller omöjligt att skarva på det här sättet. Men om du arbetar med ett garn som spunnits av flera trådar i ett halt material, som viskos, merceriserad bomull eller någon annan växtfiber, kan den ryska skarven vara en mycket bra teknik.När du provar dig runt kan du eventuellt också konstatera att den här skarven fungerar bättre eller sämre beroende på det mönster du stickar eller virkar.Det handlar också om vad du personligen föredrar – vill du hellre fortsätta arbetet och ta itu med ändarna senare, eller tycker du att det är lika skönt att ta dig tid att skarva dem på det här sättet allt eftersom och inte behöva tänka mer på dem?I vilket fall som helst har du nu ett nytt knep!Vi ses snart!

signatureNewsletter index

Posts created 2336

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut