Annette Petavy Design – Nyhetsbrev juni 2009 – Ett virkat armband

Nyhetsbrev juni 2009: Ett virkat armbandNytt:Manon, en jacka för bebisar med stil och klass från 3 månader till 2 år finns nu i butiken. Den kan köpas som mönster (på engelska) och som materialsats, med fyra garnfärger och specialfärgade knappar. Finns intresse för mönstret översätter jag gärna till svenska!crocheted baby jacketMaterial till det blommande armbandet i det här nyhetsbrevet finns också att köpa som ett mini-kit till mini-pris – 5.00 euro, inklusive allt material som behövs utom sytråd (det är väldigt opraktiskt att lägga till några meter sytråd i ett kit).Ett blommande armband:Blommigt? Ja! Somrigt? Ja! Litet småtokigt? Ja!Det här är sommarens armband!crocheted braceletOm armbandet virkas i tunt bomullsgarn (170 m per 50 g-nystan) med en 2 mm virknål passar det mig ganska precis, medan det sitter litet lösare på min 12-åriga dotter. Det lättaste sättet att göra armbandet större är att använda en något grövre virknål. crocheted bracelet worn  Armbandet är lätt att göra, och fungerar som en bra introduktion till blommor som virkas kronblad för kronblad. I bilderna nedan har jag virkat ett prov i tjockare garn och med en grövre virknål, för att göra det hela lättare att se. Så nu kör vi!Virka 3 lm + 1 (vändmaska). 1 fm i 2:a lm från virknålen, 1 st i nästa maska, 1 sm i sista lm. Det första kronbladet är färdigt.first crocheted petalTa inte av garnet. Upprepa instruktionerna ovan för att virka ytterligare ett kronblad.two crocheted petalsFortsätt tills 6 kronblad är virkade.six crocheted petalsSlut blomman genom att virka en smygmaska längst ner i det första kronbladet (vid pilen i bilden ovan).Oj, det är ett hål i mitten! Det vill vi inte ha i den här modellen.closing center hole in crocheted flower Problemet är lätt att lösa genom att fästa en av garnändarna. Vänd blomman med baksidan upp och fäst garnet genom att korsa mellan alla motsatta kronblad. Dra åt så att hålet i mitten försvinner.Nu behöver du bara veta en sak till för att göra armbandet: hur man fäster blommorna i varandra. När du gör en ny blomma, bestäm vilket kronblad som ska fästas i föregående blomma. När du börjar på detta kronblad virkar du 3 lm, men ersätter vändmaskan med en smygmaska i spetsen av ett kronblad i föregående blomma.attaching crocheted flowersFortsätt sedan virka kronbladet precis som de andra.För det armband som visas ovan virkas sex blommor, tre var i två olika färger (här: knallrosa och gult). Virka ihop dem allt eftersom. Pressa armbandet lätt på baksidan med ångstrykjärn.Sy fast paljetter och pärlor med sytråd. Fäst tråden på baksidan av blomman, och sy upp genom blomman och hålet i paljetten. Fortsätt genom pärlan och vidare ner genom paljetten igen och ut på baksidan av blomman.Sy fast låsets två delar i armbandets ändar. Nu är din handled redo för sommaren!Dessutom är jag säker på att du redan funderar på alla möjliga variationer av dessa enkla blommor, och hur de skulle kunna användas på annat sätt. Så kanske din virknål är redo för sommaren också!Vi ses snart!signature

Posts created 2333

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut