Annette Petavy Design – Nyhetsbrev november 2009 – Långa luftmaskkedjor

Nyhetsbrev november 2009: Hantera låååååååååååånga luftmaskkedjorNytt:Som ni kanske minns från senaste nyhetsbrevet hade min webbutik blivit hackad och fungerade inte längre. Den här månaden har jag tillbringat mycket mer tid på datorn än med virknålen, men nu fungerar butiken som vanligt igen, på samma ställe som tidigare. Mönstren på svenska har sin egen avdelning. Det här är skälet till att jag inte har några nya mönster att visa just nu – men kolla gärna butiken och bloggen under kommande veckor. Det är mycket på gång!Hantera låååååååååååååånga luftmaskkedjor:Jag håller på med en modell som börjar med 451 luftmaskor. Att hantera den här långa luftmaskkedjan är den enda egentliga svårigheten i modellen – så snart det första varvet är färdigt är resten ganska enkelt (men med ett snyggt resultat, om jag får säga det själv). Svårigheten med en lång luftmaskkedja ligger i att komma tillbaka i slutet av första varvet utan att ha luftmaskor över (även om det är ett problem som kan lösas, se nedan) eller för få luftmaskor kvar för att virka färdigt mönstret (vilket är ett mycket värre problem). Det är så lätt att räkna fel eller hoppa över en maska. Jag har ett par enkla knep för att göra saker och ting lättare.crochet chainFör att slippa räkna om och om igen sätter jag en liten säkerhetsnål i var X:e maska. Normalt sett sitter de förstås längre från varandra än på bilden ovan.Fram till helt nyligen satte jag nålarna i var 25:e eller 50:e maska. Detta är dock bara en försäkran mot att räkna fel. Om man av misstag sedan hoppar över en maska eller virkar två maskor i samma på första varvet hjälper det inte alls.Nu väljer jag talet X på grundval av antalet maskor per repetition i mönstret. Om jag virkar ett mönster med 6 maskor per repetition kan jag sätta en säkerhetsnål i var 30:e maska t.ex. Det innebär att jag bör befinna mig på samma ställe i mönsterrepetitionen varje gång jag kommer fram till säkerhetsnålen. Om så inte är fallet har något blivit fel – men det är mycket lättare att veta var, eftersom det nödvändigtvis är någonstans mellan den förra säkerhetsnålen och den här. Man behöver inte riva upp hundratals maskor, bara 30 i värsta fall. Det är ett enkelt tips, men det har verkligen gjort mitt liv lättare.För den som hatar säkerhetsnålar eller inte vet hur många maskor han egentligen behöver finns det också hopp.En av mina kompisar börjar alltid med en luftmaskkedja som är ungefär så lång som hon tror att hon vill ha den. Sedan virkar hon första varvet tillbaka över luftmaskorna tills hon inte får plats med en mönsterrepetition till. leftover crochet chainVisst är de irriterande, de där tre överblivna luftmaskorna? Bara lugn, de kan vi bli av med.Först måste man lösa upp knuten i löpöglan som luftmaskkedjan börjar med – vid den röda pilen på bilden nedan.slip knotDet är mycket enklare om man inte drog åt knuten för hårt till att börja med. När knuten väl är upplöst kan du plocka isär luftmaskorna, en i taget.unpicking crochet chainEftersom du löser upp luftmaskkedjan « bakifrån » är varje maska en färdig knut. Det behövs litet tid och en hel del koncentration. Jag rekommenderar inte den här metoden för många luftmaskor – personligen skulle jag i vilket fall aldrig ha tålamod nog.När de överflödiga luftmaskorna väl är isärplockade är det bara att dra åt den nya första maskan genom att dra i garnändan. Som synes nedan ser det riktigt prydligt ut.finished crochet chainSå nu finns det verkligen inga skäl att tveka inför en fantastisk modell som börjar med en lååååååååååååååång luftmaskkedja!Vi ses snart!signature

Posts created 2334

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut