Annette Petavy Design – Nyhetsbrev maj 2010 – En virkad blombrosch

Nyhetsbrev maj 2010: En blombroschNytt:Först och främst kommer jag att fira sommarens ankomst med fri frakt på alla kit till alla destinationer under juni månad. Missa inte tillfället!Det finns två nya mönster i butiken – ett av dem är inriktat på sommaren, och det andra på kommande höstkyla.För somriga behov har EclatDuSoleil skrivit ett mönster med inte mindre än 3 olika nätpåsar. crochet string bags Alla tre är olika till form och mönster. De har också fint uttänkta och intressanta detaljer vad gäller kanter och handtag. Sommaren är en jättebra tid att göra vinteraccessoarer. Om du vill vara redo att möta höstens första kalla vindar finns nu kragen Colette, designad av Olivia Ferrand.neckwarmer coletteKragen är en kombination av enkel stickning och virkning. Mönstret innehåller också en steg-för-steg-beskrivning av den vackra, matchande pärlbroschen.brooch Colette kommer snart också att finnas som materialsats, inklusive pärlor och kiltnål till broschen.Och slutligen kan man liksom tidigare prenumerera på min podcast på franska via iTunes (sök på « Mon crochet et moi »). Länkar och  mp3-filer finns i podcastkategorin på min blog.En blombrosch: finished crochet brooch Vår = blommor!Det finns många användningsområden för virkning, och ett av dem är definitivt virkade smycken: halsband, armband och broscher. Jag gillar verkligen att göra små accessoarer mellan större projekt. Även på ganska kort tid kan man virka något färdigt med vackert resultat.Den här gången ville jag göra en brosch i form av en mångdubbel blomma. Jag har naturligtvis rätt många böcker om virkade blommor, men den jag använder allra mest är Crochet Bouquet av Suzann Thompson. Utgångpunkten för den här broschen kom ur den boken. Den översta blomman (blomma 1 nedan) är faktiskt exakt likadan som den översta blomman i en av Suzanns mångdubbla blommor. Från den utgångspunkten gjorde jag en egen variation med spetsiga blomblad – jag älskar virkade blommor med spetsiga blomblad!Blomman på bilderna är virkad i DMC Senso, ett bomullsgarn på ca 160 m per 50 g, med en 2,5 mm virknål. Den här blomman är också ett utmärkt tillfälle att lära sig en ny maska: en halv dubbelstolpe. Den virkas så här:Två omslag, stick virknålen genom arbetet, ett omslag och dra igenom garnet – fyra öglor på virknålen. Ett omslag, dra igenom två öglor – tre öglor på virknålen. Ett omslag, dra igenom alla tre öglorna.Den här maskan är mittemellan en stolpe och en dubbelstolpe i höjd, och fungerar som en väldigt smidig övergång mellan de maskorna.Det är ingen vanlig maska (jag hade aldrig stött på den innan jag läste Suzanns bok), och så vitt jag vet finns det ingen standardsymbol för den. Jag hörde mig för hos mina diagramritande designerkollegor, och Angela Best föreslog den här symbolen:half treble symbolSå nu vet du hur man virkar en halv dubbelstolpe. Dessutom behöver du veta att en picot i den här blomman virkas som följer: 3 lm, 1 fm i första lm.Jag föreslår den här symbolen för en picot med fastmaska:scpicotAtt använda en fastmaska i picot:en skapar en liten « glugg » i toppen av varje blomblad – en detalj jag verkligen gillar. Ska vi ta och se hur de här maskorna används i blombroschen?Blomma 1: Det här är den första blomman som virkas. Den kommer att sitta på toppen av den färdiga broschen.5 lm, slut till en ring med en sm i första lm.Varv 1: 6 lm (räknas som 1 st + 3 lm). *2 st i ringen, 3 lm*. Upprepa från * till * 3 gånger till. 1 st i ringen, 1 sm i 3:dje lm i början av varvet. – 5 luftmaskkedjor med 3 lm i vaje, 2 st mellan luftmaskkedjorna.Varv 2: (1 fm, 1 hst, 1 st, 1 halv dubbelstolpe, 1 dubbelstolpe, picot, 1 dubbelstolpe, 1 halv dubbelstolpe, 1 st, 1 hst, 1 fm) i varje luftmaskkedja. Slut varvet med en sm i första fm.Ta av garnet.crochet diagram flower 1Blomma 1 är färdig. first crochet flower Blomma 2:Blomma 2 är mellanlagret i den färdiga blomman, bakom blomma 1. Varv 1: Vik blomma 1 med rätsidan in så att du kan virka i den bakifrån. Virka 1 dubbelstolpe mellan vilka två stolpar som helst. Stick virknålen mellan stolparna och genom ringen. first st of crochet flower 2 När den första dubbelstolpen är virkad ser det ut såhär: finished tr in crochet flower 2 *6 lm, 1 dubbelstolpe mellan nästa stolppar.* Upprepa från * till * till totalt 5 dubbelstolpar. 6 lm, slut varvet med en sm i första dubbelstolpen. first round in crochet flower 2 Från rätsidan ser det ut ungefär så här: first round from right side flower 2 Varv 2: (1 fm, 1 hst, 1 st, 1 halv dubbelstolpe, 2 dubbelstolpar, picot, 2 dubbelstolpar, 1 halv dubbelstolpe, 1 st, 1 hst, 1 fm) i varje luftmaskkedja. Slut varvet med en sm i första fm.first petal in crochet flower 2 Ta av garnet – blomma 2 är färdig. crochet flower 2 Från baksidan: back view crochet flower 2 Blomma 3: Round 1: Bakom blomma 2, 1 fm mellan vilka två fastmaskor som helst i blomma 2. (Det innebär faktiskt att man virkar i den första fm i något av blombladen, eftersom det inte finns någon plats mellan maskorna att virka i.)Från baksidan: start of crochet flower 3 Och från framsidan: front view crochet flower 3 *7 lm, 1 fm mellan nästa två fastmaskor*. Upprepa från * till * till totalt 5 fm. 7 lm, slut varvet med en sm i första fm. Varv 2: (1 fm, 1 hst, 1 st, 1 halv dubbelstolpe, 3 dubbelstolpar, picot, 3 dubbelstolpar, 1 halv dubbelstolpe, 1 st, 1 hst, 1 fm) i varje luftmaskkedja. Slut varvet med en sm i första fm.Ta av garnet – blomma 3 är färdig.Nu är det dags att göra en baksida för att fodra broschen och ha någonstans att sy fast broschnålen.
Baksida: Gör en åtdragbar ögla, eller virka 4 lm och slut till en ring med en sm i första lm.Varv 1: 6 fm i öglan eller ringen. Dra åt öglan om den används. Sätt en markör i första maskan – baksidan virkas i spiral utan att sluta varven. Varv 2: 2 fm i varje maska.Varv 3: (1 fm i nästa m, 2 fm i nästa m) varvet ut.Varv 4: (2 fm i nästa m, 1 fm i var och en av nästa 2 m) varvet ut.Varv 5: (1 fm i var och en av nästa 2 m, 2 fm i nästa m, 1 fm i nästa m) varvet ut.Varv 6: (1 fm i var och en av nästa 4 m, 2 fm i nästa m) varvet ut.En sm i första fm. Ta av garnet, men lämna en lång tåt att sy med.Med garntåten och en stoppnål, sy fastmaskrundeln på baksidan av blomman, i nedkanten av blombladen i blomma 3. backing of crochet brooch   Med synål och sytråd, sy fast en broschnål på rundeln. pin on back of crochet brooch Upprepa så många gånger som behövs för att matcha hela garderoben!Bakgrundsbilden för juni finns här. Vi ses snart!signature

Posts created 2333

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut