Annette Petavy Design – Nyhetsbrev maj 2011 – Halsband med klockor

Nyhetsbrev maj 2011: Halsband med klockorNytt:Först ut: ett nytt och unikt garn i butiken, mitt spetsgarn i bambu.bambouDet här underbara garnet i bambuviskos finns för närvarande i nio färger (ett par till kommer in snart). Garnet kostar 4,50€ för ett 50 g nystan som innehåller ca 300 m – ett mycket prisvärt garn. Garnet tillverkas i Frankrike och säljs endast i min nätbutik och i en affär i Lyon.Det här är ett bra tillfälle att prova det, eller andra garner – jag bjuder på frakten på garn och materialsatser under hela juni. Dags att planera sommarprojekten!På mönsterkanten kan jag den här månaden erbjuda två nya virkade sjalar – och båda mönstren finns denna gång på svenska! Först, min egen sjal Ecume.ecume shawlEcume virkas i ett tunt (180 – 200 m per 50 g) garn (här är det alpacka) med en 4 mm virknål. Virkmönstret liknar en våg. Under hela min uppväxt tillbringade jag alla helger och alla lov vid eller på vattnet med mina föräldrar, som är seglingsfantaster. Nu bor jag långt från både hav och sjöar, men vågorna i mönstret får mig att minnas… »Ecume » betyder « skum » på franska. Sjalen avslutas med en litet « skumkant », som en våg som bryter mot stranden.Jag är också mycket stolt att kunna presentera EclatDuSoleils nya sjal Ananas #343.ananas 343 I den här sjalen har EclatDuSoleil lekt med en av alla olika varianter på det virkade ananasmotivet. Den här sjalen virkas med en litet grövre virknål än vanligt. Den blir mjuk och får fint fall. Varför siffran 343? Svaret finns i butiken! Om det är besvärligt att beställa i den engelskspråkiga butiken, skicka mej ett mejl så löser vi det.Halsband med klockor:Så här års, när sommaren närmar sig (även om den i princip redan är här i Frankrike – det här är den varmaste och torraste våren någonsin) får jag alltid lust att virka små saker, som halsband eller armband.Den här gången ville jag använda mitt nya spetsgarn i bambu, som är både mjukt och glänsande.Du behöver ca 5 g eller 30 m spetsgarn och en 2 mm virknål.Klockor:(Gör 3)Börja med en justerbar ögla (klicka här för att läsa nyhetsbrevet från juni 2010 där tekniken förklaras).Varv 1: 6 fm i den justerbara öglan. Dra åt öglan. Sätt en markör (t ex en säkerhetsnål) i den första maskan. Markören flyttas upp med varje varv. Klockan virkas i spiral, utan att sluta varven. Markören visar var varvet börjar.Varv 2: 2 fm i bmb (= i bakre maskbågen – klicka här för att läsa nyhetsbrevet från januari 2011 om att virka genom en maskbåge)  – 12 m.Varv  3 – 4: Virka rakt i fm i bmb.Varv 5: *1 fm i bmb i var och en av nästa 2 m, 2 fm i bmb i nästa m*. Upprepa från * till * till slutet av varvet – 16 m.Varv 6 – 7: Virka rakt i fm i bmb.Varv 8: *1 fm i bmb i var och en av nästa 2 m, 2 fm i bmb i nästa m*. Upprepa från * till * tills 1 m återstår i slutet av varvet. 1 fm i bmb i sista m – 21 m.Varv 9: Virka rakt i fm i bmb.Varv 10: 1 sm i varje m (genom båda maskbågarna). Ta bort markören, 1 sm i första m. Ta av garnet.
Fantastiskt! Du har just virkat 3 mycket små tomteluvor!elf hats

Halsband:126 lm.Varv 1: 1 st i 3:dje m från virknålen, 1 st i varje m till slutet av varvet – 125 st (de första 2 lm räknas som en st). Ta av garnet. Vänd arbetet.Varv 2 (på avigsidan): 1 fm i 48:e m, 10 lm, hoppa över 6 m, 1 fm i var och en av nästa 3 m, 18 lm, hoppa över 11 m, 1 fm i var och en av nästa 3 m, 10 lm, hoppa över 6 m, 1 fm i nästa m, 1 sm i var och en av nästa 2 m. Vänd arbetet.Varv 3: 10 st i 10-lmb, 2 lm, 10 st i samma lmb, 18 st i 18-lmb, 2 lm, 18 st i samma lmb, 10 st i 10-lmb, 2 lm, 10 st i samma lmb, hoppa över fm och nästa m, sm i nästa m. Ta av garnet.Montering: Nåla ut halsbandet med avigsidan upp på ett lämpligt underlag (jag använde min strykbräda). Sträck ut halsbandet till önskad längd och runda det (se bilden). Sätt en nål i varje 2-lm i varv 3. Ånga eller spreja med vatten och låt torka.(Klockorna behöver ingen särskild behandling.)blocking necklaceFäst ändarna i kanten av klockorna. Trä startändan (i mitten av klockan) på en nål och trä några pärlor på ändan. Stick tillbaka nålen genom pärlorna (hoppa över den första). beadsJustera pärlorna så att de hänger något nedanför kanten på klockan, som ståndare i en blomma. Fäst änden i toppen av klockan och (om den är tillräckligt lång) använd den för att sy fast klockan i en av 2-lmb i varv 3 i halsbandet.Upprepa för var och en av de två återstående klockorna.Sy ett metallås på halsbandets ändar. Om halsbandet blivit litet för långt kan du vika ändarna och sy fast dem för att korta det.Och så är det färdigt!necklace finishednecklace straight front  Vi ses snart!signature

Posts created 2332

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut