Annette Petavy Design – Nyhetsbrev december 2010 – Gott nytt år och en kalender för 2011

Nyhetsbrev december 2010: Gott nytt år och en virkkalender för 2011Nytt:Först och främst, missa inte nästa månads nyhet: gratis frakt i hela världen för materialsatser och garn i januari!Under 2010:s sista månad publicerade jag ett mönster från 2008 på nytt: Kubix (tidigare namn « Mitered Squares Scarf »).kubix crochet scarfMönstret publicerades ursprunglingen i vinternumret 2008 av Interweave Crochet, men fanns inte längre att tillgå. Jag lade till ett diagram, för att tydligt visa hur konstruktionen fungerar, och virkade upp halsduken i Mochi Plus (col. Tapestry Rainbow). En väldigt bra kombination av modell och garn, om jag får skryta litet!I butiken finns också ett helt nytt virkmönster från EclatDuSoleil: Italian Travels.crochet bagMönstret innehåller detaljerade instruktioner för att virka tre mycket välkonstruerade väskor, och massor av information för att designa sin egen väska utifrån samma grundkonstruktion. Som alltid när det gäller modellerna från EclatDuSoleil är mönstret rikt illustrerat med steg-för-steg-foton.Det finns också ett nytt garn i butiken: Mochi Plus’ lilla syskon, Mini Mochi:mini mochi crochet swatchDet är ett tunnare garn med långa färgskiftningar som fungerar perfekt till många av virkmönstren i butiken – vilket syns väl i det här provet där virkmönstret i sjalen Celeste använts. Jag är rätt säker på att det här vackra garnet kommer att inspirera till nya modeller under 2011…På stickningsfronten har Circé aux Belles Boucles skapat en ny härlig mössa, Arabelle:arabelle 1Jag stickade upp den själv, i den största storleken och i garnet som finns som materialsats i butiken:arabelle 2Såååå mjuk och varm! Jag har använt den jättemycket på sistone – även om det inte är fullt så svinkallt som i Sverige har vi en väldigt kall vinter med franska mått. Flätorna syns dessutom väldigt bra i det här garnet.Gott nytt år och en virkkalender för 2011:Ännu ett nytt år… Början på ett nytt år är alltid något särskilt för mig, och jag tror inte att jag är ensam om det!Jag önskar er allt gott för 2011 – kärlek, hälsa, fred, lycka och massor av handgjorda saker. Det har funnits tider när jag bävade inför det nya året – men det blev aldrig så illa som jag trodde. Den här gången ser jag fram emot det nya året med mycket hopp och inspiration. Även om 2010 inte alls var något problemfritt år var det ett fantastiskt år för mig arbetsmässigt. Jag fick många nya kunder och läsare (det här nyhetsbrevet går numera ut till mer än 1000 personer), jag deltog i min allra första mässa, jag började sälja garn, och saker och ting ser väldigt bra ut för 2011! Jag började också samarbeta med flera nya designers under 2010, och jag är väldigt glad och stolt över att representera flera begåvade engelskspråkiga designers med den franska versionen av deras mönster –  Alana Dakos (NeverNotKnitting), Kirsten Kapur (ThroughTheLoops), MidnightSky Fibers och Jennifer Benson (Elizabeth Nicole Designs). Och det kommer fler!Det här betyder förstås att jag måste bli väldigt välorganiserad under 2011! Därför har virkkalendern fått ny form (de föregående upplagorna publicerades för åren 2008 och 2009). Den här gången bestämde jag mig för att göra den till det organisationsverktyg jag behöver själv. Väldigt själviskt av mig, men var och en kan använda den som han/hon själv önskar!Jag tänker använda en genomskinlig demonstrationspärm (tror jag att det heter på svenska…) så här:calendarJag skrev ut alla sidor på vanligt papper, men jag tror att det allra bästa vore att använda fotopapper till bilderna och litet tjockare papper till de andra sidorna, så att man kan ta ut dem och sätta tillbaka dem i pärmen enkelt och snabbt.Jag lade också till sidor på slutet (som inte finns med i kalendern), för mina egna behov: allmänna mål för 2011 (som handlar mer om vad jag vill göra än vad jag borde göra!), en grundplanering för veckan (jag började med det i september, och det funkar väldigt bra – jag bestämmer helt enkelt dagar för olika typer av jobb), en sida för träning (som jag måste börja ta på allvar under nästa år!), en sida för översättningar på gång, en annan för virk- och stickprojekt, osv. osv. Det finns massor av inspiration för det här att hämta på sajten DIY planner – jag har bara skrapat på toppen av det berg av idéer som finns där. Det här är ju egentligen ett försök att samla mina älskade listor (jag får inget gjort alls om jag inte gör listor) på ett enda ställe. Jag vet att det finns massor av elektroniska organisationsverktyg – men för mig är papper oslagbart…Du kan ladda ner din egen kalender HÄR (det kan ta en stund, filen är stor!).Åter igen: jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år. Nu ser vi till att 2011 blir ett toppenår! Vi ses snart!signature

Posts created 2332

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut