Annette Petavy Design – Nyhetsbrev augusti 2010 – Armvämare Adeline

Nyhetsbrev augusti 2010: Armvärmare AdelineNytt:Nyast i butiken är Lune Rouge, en ny sjal designad av EclatDuSoleil!lune rouge crochet shawlMittpartiet i den halvcirkelformade sjalen är en enkel gallervirkning som framhäver den vackra art-decoinspirerade kanten. Sjalen på bilden är virkad i mjuk bomull, men det är lätt att tänka sig Lune Rouge i ull,  silke, bambu… Mönster (på engelska) i butiken!På tidningsfronten publicerades den första delen av en mysteriesjal jag designat i septembernumret av den brittiska tidningen Inside Crochet. För att inte avslöja mysteriet visar jag bara en liten bit…crochet mystery shawlModellerna i höstnumret av den amerikanska tidningen Interweave Crochet finns nu på tidningens sajt (själva tidningen kommer ut den 31 augusti). I det här numret finns ett särskilt avsnitt med mönster där virkning och stitckning kombineras, där jag bidrar med två modeller. Den ärmlösa toppen/slipovern Oak Leaf Vest består av enkla rätstickade paneler omväxlande med virkade löv.crochet and knit vest Jag är nöjd med konstruktionen av den här modellen. Plagget stickas och virkas vertikalt, och de enda sömmarna är i sidor och på axlar – annars går virkning och stickning in i varandra utan avbrott. Plagget ska vara litet mindre än bystmåttet, eftersom det är de stickade partiernas elasticitet som ger det dess form.Halsduken Lacy Cables Scarf består av en vändbar stickad fläta som kantats med en enkel förskjuten gallervirkning.crochet + knit scarfHär ville jag vända på det hela, så att virkningen är enkel medan stickningen kräver något mer uppmärksamhet.Jag har faktiskt en helt och hållet virkad modell i det här numret också: min ruta för det kollektiva filtprojektet Chain Reaction Afghan.crochet blanket squareArmvärmare Adeline:Även om det i skrivande stund fortfarande är full sommar här i Frankrike vet jag att hösten snart kommer. Jag har köpt ett par jackor med 3/4-lång ärm på sistone. Jag kom fram till att de båda skulle bli utmärkta höstplagg om jag bara kunde hitta på ett sätt att klä på mina underarmar.Som t ex med armvärmarna Adeline!crocheted armwarmer 1Garn: Ca 170 m ull (helst merino) på ca 200 m per 50 g (vanligt vikt för sockgarn och babygarn) Jag använde 1 nystan BB Mérinos från Fonty.

Virknål: 3,5 mm 

Storlekar: S (M – L)Passar en handomkrets (mätt strax under fingrarna, utan tummen) på 18 (19 – 20) cm Storlek på bilderna: L

Specialutrustning: markörer för minskningar och ökningar (säkerhetsnålar fungerar utmärkt)

Anm:

Armvärmarna är virkade så att de är smalare än arm och hand, för att passa bra. Jag gjorde dem relativt tättsittande. Det är lätt att prova dem under arbetets gång och ändra efter egen smak och form. De ökningar och minskningar som beskrivs nedan lägger till eller drar ifrån 2 maskor per ökning respektive minskning.

Hela modellen virkas « runt men fram och tillbaka ». Mer om den tekniken finns i nyhetsbrevet från oktober 2009.

På varvet efter ett varv med minskningar räknas två hopvirkade fm som 1 fm.

Försök undvika att placera minskningar och ökningar rakt ovanför varandra. Fördela dem på olika ställen så att formen blir naturlig.

crocheted armwarmer 2

Grundvarv: Gör ett töjbart upplägg med 44 (46 – 50) fm. (För upplägget med fasta maskor, se nyhetsbrevet från mars 2010).

Slut till en cirkel med 1 sm i den första fm. Se till att grundvarvet inte blir snott. Vänd.

Varv 1 (avigsidan): 1 lm, 1 fm i första m (se upp så att du inte virkar i smygmaskan). *1 lm, hoppa över 1 m, 1 fm i nästa m.* Upprepa från * till * tills 1 m återstår i slutet av varvet. 1 lm, sm i första m i varvet. Vänd.

Varv 2 (rätsidan): 4 lm (räknas som 1 st + 1 lm), 1 st i nästa fm. *1 lm, 1 st i nästa fm.* Upprepa från * till * till slutet av varvet. 1 lm, sm i 3dje lm i början av varvet. Vänd.

Varv 3 (avigsidan): 1 lm, 1 fm i samma m som sm. *1 lm, hoppa över 1 lm, 1 fm i nästa st.* Upprepa från * till * till 1 fm virkats i sista st. 1 lm, sm i första m i varvet. Vänd.

Upprepa varv 2 och 3 hela tiden. Vänd efter varje varv.

Virka ytterligare 2 (4 – 6) varv = totalt 4 (6 – 8) varv efter grundvarvet. På nästa varv från avigsidan (= ett varv 3), börja minska för handleden som följer:

Minskningsvarv: markera 3 jämnt fördelade stolpar i föregående varv. Vid varje markering, virka ihop 2 fm genom att sticka virknålen först genom den markerade stolpen och sedan genom nästa stolpe = en minskning med 6 m.

Totalt 38 (40 – 44) m på varvet.

På nästa varv från avigsiden, markera 2 jämnt fördelade stolpar i föregående varv. Minska vid varje markering som tidigare = en minskning med 4 m. Totalt 34 (36 – 40) m på varvet.

Fortsätt rakt tills arbetet mäter totalt 11 (12,5 – 13,5) cm.

På nästa varv från avigsidan, öka för armen: markera 3 jämnt fördelade stolpar i föregående varv. Vid varje markering,  virka (1 fm, 1 lm, 1 fm) i st = en ökning med 6 m. Totalt 40 (42 – 46) m på varvet.

Fortsätt rakt tills arbetet mäter totalt 16 (18,5 – 19,5) cm. På nästa varv från avigsidan, öka för armen som tidigare  = en ökning med 6 m. Totalt 46 (48 – 52) m på varvet.

Fortsätt rakt tills arbetet mäter totalt 21,5 (24,5 – 25,5) cm, sluta med ett varv från avigsidan. Vänd.

Avslutningsvarv (rätsidan): 1 ml, fm i samma m som sm. *1 ml, hoppa över 1 lm, 1 fm i nästa fm.* Upprepa från * till * till 1 fm virkats i sista fm. 1 lm, sm i första m i varvet. Ta av garnet.

Fäst alla garnändar.

crocheted armwarmers 3

Och gör en till om du vill!

Din bakgrundsbild för september finns här. Vi ses snart!signature

Posts created 2333

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut