Annette Petavy Design – Nyhetsbrev februari 2007

       

 

Nu är det dags att älska varandra!

När väl Alla hjärtans dag med kommersiell hysteri och överdrivna förväntningar är över, är det äntligen perfekt läge att visa dina nära och kära hur mycket du älskar dem.

Därför har jag översatt beskrivningen till min « kärlekshalsduk » (Love Scarf) till svenska. Beskrivningen publicerades förra året i Crochet Me på engelska. Jag virkade halsduken till min mans födelsedag, och var därför noga med att använda ett « könsneutralt » virksätt. På svenska heter mönstret En halsduk för män (också). Jag lovar, man måste inte vara man för att vilja ha den.

Halsduken virkas i ett av mina favoritvirksätt – « granitvirkning ». Därför vill jag gärna ta vara på tillfället att uppmuntra alla att utforska den här enkla teknikens möjligheter. Granitvirkningen förklaras i halsduksmönstret.

Jag har redan hört folk fascineras av granitvirkning för att resultatet liknar stickning (i alla fall litet grann, vid hastigt påseende). Det är inte därför jag gillar det här virksättet. Jag förstår att den som enbart virkar ibland kan vilja uppnå den effekten. Om jag vill att något ska se stickat ut brukar jag personligen i stället – sticka.

Min förkärlek för granitvirkning beror på att den gör det lätt att använda olika färger på ett effektfullt sätt. Här kommer några enkla exempel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galleri

Kontakt

Startsida

En randning med granitvirkning är inte vanligt rak. De zick-zackande ränderna ger en mer livfull effekt. Prova med två eller flera färger.

Om man i stället använder tre olika färger och byter färg varje varv, får man en effekt som påminner mig om tweed. Beroende på vilka färger man använder blir slutresultatet subtilt eller färgsprakande.

Samma idé, men med fem färger.

« Trefärgstweed » en gång till. Den här gången har jag bytt ut en av de tre färgerna med ganska jämna mellanrum.

(När jag virkade den här provlappen väntade min brors fru deras andra barn. Jag var helt övertygad om att det skulle bli en flicka. När Olle föddes fick jag tänka om vad gällde färgvalet.)

När man använder granitvirkning hakar varven i varandra. Prova att leka med « successiva färgbyten ».

Just därför att varven hakar i varandra kan man göra prydliga färgbyten även vertikalt.

(Provlapp till en kofta till min son, stl 3 månader. Färgerna är inspirerade av ett broderi av Kaffe Fassett.)

Man kan också få fram snygga och prydliga ränder på snedden.

 

Kliar det i fingrarna än? Hämta virknålen!

 

Vi ses snart igen!

Posts created 2332

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut