Annette Petavy Design – Nyhetsbrev december 2011 – Se det snöar!

Nyhetsbrev december 2011: Se det snöar!Nytt:Något nytt att virka: Véronique Chermettes fina sjal Gwidel (mönster på svenska):gwidelVirkad i två färger av spetsgarn i bambu blir det här en lätt och fin liten sjal. Den fungerar över en aftonklänning på vintern, och som en sjal till allt på sommaren.Mer information i butiken.Något nygammalt att virka – nu finns äntligen mönstret för fina torgvantar, Varma händer, på svenska:varma händerFyra olika modeller ingår i samma mönster. Mer information i butiken!Något nytt att sticka – min lilla knäppta krage, Coline (mönster på svenska):coline'Kragen är stickad i tjock merino i genombruten resår, och knäpps med tre fina knappar.Mer information i butiken!Se det snöar!Men vart tog 2011 vägen? För mig svischade året förbi, fullt av arbete och spännande projekt. Jag tog en titt på nyhetsbrevet för december 2010. Där skrev jag stolt att detta nyhetsbrev hade över 1000 prenumeranter. Nu är ni mer än 2500, över hela världen.Under 2011 utökade jag mitt garnsortiment betydligt. Jag har just nu 10 olika garner till salu, och de kommer definitivt att bli fler. Jag har ägnat mycket tid i år åt att lära mig hur man sköter ett garnlager – både beställningslogistiken (vilken sorts garn, i vilka färger, hur mycket?) och det ständiga sökandet efter svaret på en avgörande fråga: hur ska jag få plats med allt här hemma?Jag började också samarbeta med nya designers. Den franska stick- och virkbloggaren Véronique Chermette skapar originalmönster i både stickning och virkning för min butik, och jag distribuerar franska översättningar av mönster av Stephen West och Carol Sunday. EclatDuSoleil är fortfarande den mest produktiva och populära virkdesignern i butiken – hennes lilla sjal Victoria (ej på svenska – ännu) var årets största hit.Det kommande året kommer att bli väldigt intressant – det är redan späckat med nya, spännande projekt. Jag har förstås funderat på nyårslöften för det kommande året. Det skulle kunna bli en väldigt lång lista. Men jag vet att saker och ting förändras. Om jag sätter upp detaljerade mål nu kommer de förmodligen att vara irrelevanta redan i mars.Så jag har bara ett enda nyårslöfte för 2012: Jag ska koncentrera mig på det som är viktigt.Familj och vänner är viktiga. Arbete är förstås väldigt viktigt, men avkoppling är också viktigt (och definitivt en sak jag måste koncentrera mig på om den ska få någon plats i mitt liv överhuvudtaget). Hälsa är viktigt, liksom att ta mig tid med mina barn.Men just nu, under de allra sista dagarna av 2011 och de första av 2012 känns det väldigt viktigt att bara sitta och titta på snön. Om det föll några flingor från himlen utanför fönstret vore det naturligtvis idealiskt. Men om du som jag bor på ett ställe där det inte snöar (i alla fall inte idag), föreslår jag att du åtminstone virkar ett par snöflingor. Se det snöar!snowflake1Snöflinga:(Picot = 3 lm, sm i första lm).5 lm, slut till en cirkel med en sm i första lm.

Varv 1: 8 lm (räknas som 1 st + 5 lm), 2 st i cirkeln, (5 lm, 2 st i cirkeln) fyra ggr, 5 lm, 1 st i cirkeln, 1 sm i tredje lm i början av varvet. Det blir sex 5-lmbågar med 2 st mellan varje lmbåge.

Varv 2: (4 fm i nästa lmbåge, 1 picot, 1 lm, 1 picot, 1 lm, 1 picot, 4 fm i samma lmbåge) sex ggr, 1 sm i första fm i början av varvet.diagramDe här flingorna kan få snöa ner litet varstans. Kanske du vill virka några stycken ganska hårt i vitt garn, och hänga dem i granen? Jag virkade 39 flingor och satte ihop dem allteftersom med 1 sm i stället för den andra lm i mittpicoten. assembly diagramJag använde en blandning av spetsgarn i bambu och mohair (kommer snart till butiken) och en 5 mm virknål. scarfJag planerar att använda resultatet som finhalsduk, men det kan lika gärna bli så att jag lägger det som löpare på ett bord för vinterfest.closeup1Jag önskar er allt gott för 2012: hälsa, kärlek och kreativitet!closeup2Vi ses snart!signature

Posts created 2336

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut