Annette Petavy Design – Nyhetsbrev januari 2015 – Kroka med förlängda maskor

Nyhetsbrev januari 2015: Kroka med förlängda maskorI butiken:Jag har fått in ett nytt garn i butiken, den mellantjocka merinoullen:merino DK100% supermjuk merinoull i lysande färger! Provkarta skickas på begäran.Mer information i butiken.På bloggen (på franska och engelska): cables (Mer eller mindre) hemgjorda julklappar.heartsHjärtan.bamboo swatches Provlappar i bambu.Och ett nytt avsnitt av podcasten på franska: episode 36.Förlängda krokmaskorJag har skrivit om krokning flera gånger förut. I maj 2009 visade jag mina första försök, i mars 2013 utforskade jag vändbar krokning, i maj 2013 provade jag på att kroka runt och i september 2013 utökade jag min krokningsrepertoar med stolpar och omslag. Det är ganska riskfritt att hävda att jag är fascinerad av tekniken och dess möjligheter.Den här gången hittade jag av en händelse en ny liten teknik, förlängda krokmaskor. De görs som vanliga, enkla krokmaskor, men med en extra luftmaska i botten av maskan – precis som förlängda maskor i vanlig virkning.Följ med och se hur man gör!Som du kanske minns består ett krokat varv av en uppläggning (när man krokar « framåt ») och en avmaskning (när man krokar « bakåt »). De förlängda maskorna bildas under uppläggningen. Avmaskningen görs precis som vanligt (se länkar till tidigare nyhetsbrev ovan).first stepMan börjar precis som för en vanlig, enkel krokad maska. Stick kroknålen under den lodräta bågen i nästa maska (vid pilen i bilden till vänster) och dra upp en ögla. Pilen i bilden till höger visar den nya bågen.Uppläggningen av en « normal » krokmaska skulle nu vara färdig. Men för att göra en förlängd maska virkar man nu en luftmaska. Man gör alltså ett omslag och drar garnet genom den ögla man just dragit upp.completePå den här bilden är uppläggningen färdig. Man kan se de extra luftmaskorna precis under öglorna på kroknålen.complete swatchHär är provlappen färdig. Raderna av « V:n » som motsvarar de extra luftmaskorna längst ner i varje maska syns. Men arbetet ser fortfarande så där typiskt « vävt » och krokat ut.Så vad är det gör poäng med det här, utöver att strukturen på arbetet blir litet annorlunda och varven en gnutta högre?Att lägga till den här lilla luftmaskan i varje maska minskar spänningarna i arbetet. Det innebär sin tur att ovan- och nedankantens starka tendens att rulla sig mot rätsidan nästan helt försvinner. När jag använder vanliga, enkla krokmaskor tycker jag att den största svårigheten ligger i att tämja de här kanterna. Provlappen med förlängda maskor rullade sig knappt alls när den var färdig, och efter en lätt ångpust från strykjärnet låg den helt platt. Trots det är resultatet inte håligt, och ser typiskt « krokat » ut.Bara för skojs skull krokade jag också en provlapp runt med två färger.extended simple stitch in the roundLuftmaskorna längst ner i varje maska skapar vågräta linjer och ändrar fördelningen mellan de två färgerna, jämfört med vanlig rundkrokning.Jag måste erkänna att jag är litet förälskad i de här förlängda maskorna, och har några idéer om saker jag skulle kunna göra med dem. Och hur är det med dig? Blir du inspirerad? Skicka ett mejl och tala om!Proverna i det här nyhetsbrevet krokades medAnnette Petavy Designs mellantjocka merinoull och6 mm kroknålar, vanlig och dubbel. Vi ses snart!

signatureNewsletter index

Posts created 2333

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut