Annette Petavy Design – Nyhetsbrev november 2014 – En virkad snodd

Nyhetsbrev november 2014: En virkad snoddI butiken:Ett nytt, vackert stickmönster i butiken: Pop Poppies, en tvåfärgad stickad mössa designad av Sarah Mombert. pop poppies (foto av Sabine Feliciano) Den fantastiska mönsterstickade baskern stickas runt. Jag tycker att den är ett underbart exempel på hur traditionella tekniker kan användas i ett projekt som känns helt rätt just nu.Mer information i butiken.På bloggen: saranac Min egen Saranac (stickad efter ett mönster av Kirsten Kapur – jag säljer den franska översättningen). Två podcastavsnitt på franska: avsnitt 33 and avsnitt 34.aglae Aglaés Sidenscarf. Och ett collage med saker från min lilla försäljning i Lyon den 22:a och 23:e november. På gång
Från den 1:a till den 24:e december är det adventskalenderdags, med ett specialerbjudande per dag. Erbjudandena kommer att annonseras på bloggen, och endast där, i kategorin dec2014. I vanliga fall skriver jag bloggen på franska och engelska, men inläggen om adventskalendern kommer även att vara på svenska. Kolla gärna bloggen varje dag för att se om dagens erbjudande är något för dig! Jag gör adventskalendern tillsammans med EclatDuSoleil, så hennes mönster finns med i många erbjudanden. Kom och få en ny överraskning varje dag! En virkad snoddDet är väldigt ofta praktiskt att kunna virka en snodd. Snoddar kan användas för att stänga ett plagg eller en väska, som handtag (eventuellt flätad) eller som grund för att halsband eller armband. Du kan säkert komma på andra situationer där du behöver en virkad snodd. Det finns många olika sätt att virka snoddar, men jag tycker att det som jag presenterar här är rätt intressant. Metoden är enkel och snodden kan virkas till önskad längd utan någon särskild planering. Snodden blir också mycket elastisk – man skulle kunna testa att använda den som uppläggning för ett projekt. Det här är inte min egen uppfinning. Jag lärde mig tekniken av Nathalie Mainsant, som designat sjalen Quimperlé och jackan OXIXO. Hon hittade det någonstans på Internet, men jag har inte kunnat spåra källan. Om du vet, kontakta mig gärna så att jag kan referera till den. Nathalie deltog även i bilderna nedan – det är hon som virkar medan jag håller kameran. Snodden virkas med två garntrådar. I bilderna nedan använde vi två garner i olika färg, för att bilderna skulle bli tydligare. Du kan naturligtvis göra snodden enfärgad, med två trådar av samma garn. Gör en vanlig löpögla med båda trådarna och sätt den på virknålen. slip knot Placera ditt pekfinger (vänster pekfinger om du håller virknålen i höger hand) mellan de två trådarna så att du håller dem isär. index between strands För virknålen mellan de två trådarna, under garnet närmast dig och sedan uppåt. Detta skapar ett omvänt omslag med denna tråd. reverse yo with first strand Gör ett vanligt omslag med garnet längst bort från dig. second normal yo Dra det sista omslaget genom alla öglor på virknålen. Nästa maska, liksom alla följande, ser ut så här: Omvänt omslag med garnet närmast dig. second st reverse yo  Vanligt omslag med garnet längst bort från dig. second st normal yo Dra igenom båda öglorna på virknålen. second st pull through Så här ser den färdiga snodden ut från olika håll när den virkats med två olikfärgade garner. finished two colour cord Och så här ser den ut när man använt två trådar av samma garn. single coloured cord För att komplettera bilderna ovan gjorde vi också en liten video: Vi ses snart!

signatureNewsletter index

Posts created 2333

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut