Annette Petavy Design – Nyhetsbrev augusti 2009 – Att ändra ett mönster

Nyhetsbrev augusti 2009: Att ändra ett virkmönsterNytt:En av mina bästa vänner och hans fru blev helt nyligen föräldrar till en mycket efterlängtad liten flicka. Det tycker jag ska firas på många sätt, och ett av dem är att erbjuda nedsatta priser på mina materialsatser till babykläder (Manon och Robin) från nu fram till slutet av september. Klicka på en av bilderna nedan för att köpa en materialsats till nedsatt pris – ange vid beställningen att du vill ha beskrivningen på svenska. Kom ihåg att erbjudandet är tidsbegränsat.                      crochet baby jacket crochet baby jacket Den brittiska tidningen Inside Crochet har kommit ut med ett nytt nummer för augusti/september. Det innehåller bland annat mönstret till linnet Lucienne (se foto nedan) och en artikel som jag skrivit. Klicka här för ett smakprov av innehållet – du kan också köpa en nedladdningsbar tidning.crochet tank top LucienneAtt ändra ett virkmönster:Det finns (några) virkdesigners som hittar på helt nya komplicerade mönster utan några förlagor. Jag beundrar dem mycket, men själv arbetar jag inte så. I allmänhet använder jag ett befintligt mönster som utgångspunkt. Ibland blir jag inspirerad av ett mönster och använder det precis som det är i en modell. Andra gånger har jag en mer allmän idé om vad jag vill åstadkomma, och letar efter ett mönster som skulle fungera i modellen. Det händer att jag hittar något som fungerar perfekt, men väldigt ofta ändrar jag mönstret så att det passar modellen (och min egen smak!).Den här månaden tänker jag ge ett exempel på  hur det kan gå till.Jag satt och bläddrade lagom planlöst i mönsterböcker (jag tänker inte tala om hur ofta det händer!) och stannade upp vid ett särskilt mönster i en japansk bok. Jag hade sett det förut, men den här gången bestämde jag mig för att virka upp det i det spetsgarn jag ville använda, för att se hur det blev.crochet lace swatch 1Inte illa. Jag tyckte fortfarande om mönstret, och det jag gillade mest var de bågformade… vågorna. Jag ville virka vågor. Jag bestämde mig för att fokusera på vågorna. Det innebar att jag inte behövde alla de där stolpvarven mellan « vågvarven ». Jag behövde bara ett varv, och det ville jag skulle vara så enkelt som möjligt – som varvet precis under vågorna i den första provlappen. Dessutom ville jag framhäva vågorna mer. I det ursprungliga mönstret var den högsta maskan i varje våg en stolpe, precis som i det enkla varv jag tänkte använda mellan vågorna. Jag bestämde mig för att höja vågorna till dubbelstolpshöjd.Vidare tyckte jag att det gott kunde vara litet fler maskor i varje våg. Det fanns utrymme i varje luftmaskbåge för två maskor till utan att det innebar att jag behövde ändra något annat.För att komma ihåg allt ritade jag först upp mönstret (jag ritar på datorn, men det går utmärkt med penna och papper också). Sedan virkade jag en ny provlapp.crochet lace swatch 2Nästan bra! Men… Jag blir litet detaljfixerad ibland. Den detalj som störde mig här var att vågorna såg mer ut som pilar än som vågor. De var för spetsiga. För att göra dem mer rundade ökade jag antalet dubbelstolar i varje våg från tre till fem.crochet lace swatch 3Svårt att se någon skillnad? Kanske det, men jag är mer nöjd med det här. Det speglar min grundtanke bättre. Här ser jag hur vågorna glittrar fram över vattnet…Så ta fram ditt favoritmönster och titta extra noga på det. Kanske finns det något du kan ändra på, för att skapa ett nytt och helt personligt mönster! Vi ses snart!signature

Posts created 2336

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut