Annette Petavy Design – Nyhetsbrev juli 2014 – Virkade kanter 1

Nyhetsbrev juli 2014: En kant som blir så lång som man villI butiken:EclatDuSoleil har skapat ett nytt mönster till en sommarsjal: Den vackraste bruden. bride's shawl Virkad i vitt lingarn (som på bilden), är det naturligtvis den perfekta sjalen för en brud, men jag ser också fram emot att få se era tolkningar i andra färger och garner!Mer information i butiken.Jag har också nöjet att sälja Alana Dakos’ nya bok Botanical Knits 2. botanical knits 2 Boken innehåller mönster till 4 plagg och 8 accessoarer. Den är helt och hållet på engelska.Mer information i butiken.En liten kant som blir så lång som man villEn del saker är så nära förknippade med virkning att de nästan blir symboler för tekniken, särskilt för de som inte virkar själva. Mormorsrutor är en av dessa symboler, och virkade kanter är en annan.Så jag tycker att vi kan ta och prata litet om kanter. Jag tror att det finns rätt mycket att säga, men jag tänkte börja lugnt och enkelt med en liten kant jag hittade på (med mycket hjälp av befintligt källmaterial) till ett litet textilprojekt. tableau oiseau En av mina kompisar bad mig att delta i en utställning hon fått i uppdrag att organisera för en av Frankrikes största handarbetsmässor. Jag fick ett litet paket med tyger, ett band, brodergarn och litet annat smått och gott. Alla delar av paketet måste ingå i projektet (i större eller mindre mängd). Temat var fågelholkar. Inom den ramen gjorde varje deltagare precis vad han eller hon ville.Jag gjorde den lilla tavlan ovan, och försökte naturligtvis få med virkning på flera sätt. När tavlan var färdig och baksidan påsydd behövde jag göra en virkad kant, både för att dölja den inte helt perfekta sömmen mellan fram- och bakstycke, och för att ge mitt bidrag ännu mer « virkad » karaktär.Men jag kunde inte bara plocka fram en bok om virkade kanter och ta något som såg bra ut. Kanten måste uppfylla flera krav:1: Det här var en liten grej som jag fixat på några kvällar, inte ett projekt som jag ville eller kunde ge mycket tid (även om jag upptäckte att det var väldigt roligt att göra en sådan här liten bild med diverse textila tekniker). Tiden flög iväg, jag skulle snart träffa min kompis igen och leverera den lilla tavlan. Jag måste bli klar så fort som möjligt.2: Den färdiga tavlan var i ärlighetens namn lite sned och vind. Jag tyckte om den som den var, men kanterna var lite olika långa. En väl utprovad och uträknad kant med stora och vackra motiv skulle aldrig kunna funka här – även om jag haft tid att göra en sådan.3: Jag hade använt flera lager av olika tjocka tyger. Det hade varit praktiskt att virka direkt i tyget, men jag behövde inte ens försöka för att inse att det var omöjligt att få en virknål genom hela rasket, hur tunn och spetsig den än vore. Utifrån dessa krav bestämde jag att vad jag behövde var en snabbvirkad, ganska smal kant. Den måste virkas  « på tvären » (se nedan) och jag skulle sy fast den med synål och tråd, som bara behövde gå igenom det första lagret tyg.Jag tog fram en hög virkböcker ur hyllan och började leta. De flesta kanter jag hittade skulle virkas längs med arbetet på det här sättet:kant1Vad jag behövde var något som virkades så här:kant2 Så jag blandade en av mina favoritkanter med ett mycket litet, ofta upprepat motiv, med konstruktionen av ett virkat band jag hittat i en japansk bok, och kom fram till detta:final borderSå här gjorde jag:diagram 5 lm.Varv 1: 3 st i 4:e lm från virknålen, 1 st i sista lm. Vänd.Varv 2: 1 lm, 1 fm i var och en av de 2 första st. Vänd.Varv 3: 3 lm, 3 st i första fm, 1 st i andra/sista fm. Vänd.Upprepa varv 2 och 3 så länge som behövs.Inte särskilt nydanande förstås, men det fungerade.finished pictureJag virkade min kant och sydde på den allt eftersom. I hörnen vred jag bara på alltihop (det är litet snävt på sina ställen), och när jag kommit runt sydde jag ihop slutet av kanten med början.Har du någon egen favorit bland virkade kanter? Och vad skulle du vilja att jag tar upp när det gäller kanter? Skicka gärna ett mejl och tala om! Kanten i det här nyhetsbrevet virkades medAnnette Petavy Design spetsgarn i lin, fg gräddvit,och en 2 mm virknål i bambu + metall. Vi ses snart!

signatureNewsletter index

Posts created 2332

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut