Annette Petavy Design – Nyhetsbrev februari 2015 – Pulsvärmare med applikationer

Nyhetsbrev februari 2015: Pulsvärmare med applikationerI butiken:En ny vacker stickad sjal designad av EclatDuSoleil: Geometri i blått.geometry in blueDet är en sjal som är lätt att sticka men som har en alldeles egen personlighet. Lek med ett mångfärgat garn som t ex Mini Mochi och ett enfärgat som t ex den tunna merinoullen, och sticka en sjal i dina egna färger.Mer information i butiken.På bloggen denna månad (mest på engelska och franska): slipped stitch swatches Jag lekte med stickor, lyfta maskor och den mellantjocka merinoullen.hearts scarf En halsduk med många virkade hjärtan på Alla hjärtans dag – även på svenska! cobweb swatchLuftlätta prover i det ultratunna spetsgarnet cobweb (kommer snart tillbaka i lager.Och ett nytt avsnitt av podcasten på franska: episode 37.Pulsvärmare med applikationerFörra månaden visade jag hur man gör förlängda krokmaskor. Den här gången tänkte jag föreslå ett litet projekt där du kan använda dem, nämligen ett par pulsvärmare.Vad jag kan se på internet är pulsvärmare väldigt populära i Sverige – en sökning på ordet ger massor av varierade resultat. I engelsktalande länder är de inte lika vanliga, och i Frankrike rent av ovanliga.Som jag berättade i nyhetsbrevet för december är en av mina aktuella inspirationskällor nutida versioner av traditionella svenska yllebroderier. Om man söker på broderade pulsvärmare hittar man den sortens projekt jag funderade på när jag planerade det här nyhetsbrevet.Men jag ville naturligtvis virka istället för att brodera.Jag började med själva pulsvärmargrunden, förstås. (I slutet av nyhetsbrevet finns en länk till en pdf där jag förklarar mer detaljerat hur jag gjorde.)blank warmerDen här enkla pulsvärmaren är ungefär 10 cm bred. Jag krokade den så lång att den passade runt min handled (20 cm) och lade sedan till knapphål.Först hade jag tänkt rita runt den färdiga pulsvärmargrunden för att göra ett pappersmönster där jag kunde planera mina applikationer. Men under tiden jag krokade på fick min idé en ganska tydlig form, så jag hoppade över pappersmönstret.Jag skissade med virknålen istället, och kom fram till de dekorationer jag ville använda (se pdf-dokumentet för detaljer om detta). När de var färdiga lade jag ut dem på pulsvärmaren för att kolla att de fick plats.layout Två delar av pulsvärmaren ligger om varandra när man bär den: knapphålskanten och den andra, korta kanten som fungerar som en knappkant (även om de här delarna görs samtidigt som själva pulsvärmaren och inte läggs till som separata kanter).Det verkade opraktiskt att göra applikationer på de här delarna. Jag sydde på knapparna (ett begränsat antal fågelknappar finns i butiken), provade pulsvärmaren och markerade « knappkanten » med en bit garn.marked button band Jag sydde på den stora röda blomman som « gränsmarkering » vid knapphålskanten.Sedan sydde jag på övriga applikationer.individual embellishmentsJag lade till « grenen », som jag virkade rakt igenom arbetet med smygmaskor, och kantningen runt om.finished wrist warmerOch så gjorde jag förstås en till, spegelvänd, så det blev ett par.färdiga pulsvärmarePdf-dokumentet med mer detaljerad beskrivning finns här.Nu är mina handleder både varma och fina! Hur är det med dina!Pulsvärmarna i detta nyhetsbrev krokades medmellantjock merinoull från Annette Petavy Design ochen vanlig kroknål på 5 mm.Applikationerna virkades med rester av spetsgarn i ull och bambu,spetsgarn i mohair (utgånget)och tunn merinoull. Vi ses snart!

signatureNewsletter index

Posts created 2334

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut