Nyhetsbrev december 2015 – Gott nytt år 2016!

I butiken:

Som en extra vacker avslutning på året föreslår jag EclatDuSoleils nyaste virkade sjal, Blue Leaves!

blueleaves 1
Ett ovanligt och öppet mönster i mittpartiet och en pampig kant, allt virkat med 2 nystan London, mitt spetsgarn i ull och silke.
Mer information i butiken.

Dessutom är det mycket populära jakullsgarnet, Gengis Khan, tillbaka i butiken:

gamme yak
Klicka här för att komma till jakullen!

På bloggen:

logo calendrierDet viktigaste evenemanget på bloggen i december var adventskalendern. Från måndag till fredag virkade vi små motiv med inspiration från irländsk virkning, och på helgerna passade många av er på att dra fördel av de olika specialerbjudandena.

Beskrivningarna för blad och blommor finns kvar på bloggen (kategori dec2015), och du kan också gå med i Facebookgruppen för att se vad som hände där.

Jag gillade verkligen den här kombinationskalendern, med gemensamma projekt och specialerbjudanden – jag kommer nog att behålla idén till nästa år!

 

Gott nytt år 2016!

Som vanligt blir det inga tekniska förklaringar i årets sista nyhetsbrev – jag tar mig helt enkelt tillfälle att se tillbaka på året som gått och sedan vända mig mot det som kommer.

Det var ett stort nöje för mig i år att arbeta med mina designervänner EclatDuSoleil, Laurence Bertolle och Sarah Mombert, som alla publicerade exklusiva mönster i min butik.

Jag publicerade också egna mönster:

creations 2015
Debussy, att virka i mellantjock alpacka eller merinoull – Euphorbia, en ny version i lin av ett mönster som först publicerades i den amerikanska tidningen Interweave Crochet år 2014 – Stina, en stickad babyfilt i ekologisk bomull – En ny version av mönstret Capelette, denna gång virkat i Mini Mochi – Blåbärspaj, en virkad halvcirkelformad sjal enligt pi-metoden, i tunn merinoull och Mini Mochi.

I nyhetsbrevet för december 2014 berättade jag om det som inspirerade mig just då. Det är roligt att titta tillbaka på 2015 och se hur den inspirationen kom till uttryck.
Mitt intresse för svenska yllebroderier låg bakom ett par dekorerade pulsvärmare, helt virkade (och alltså inte broderade alls):

ill6
Jag förklarade hur jag gjorde dem i nyhetsbrevet för februari 2015.

Virkade förkortade varv är ett ämne som återstår att utforska!

Men mina funderingar runt sjalformer blev till tre olika nyhetsbrev:

formes de chales
Trianglar i nyhetsbrevet för april/maj, halvcirklar i nyhetsbrevet för juni och utforskning av baktusar i nyhetsbrevet för juli.

Men 2016 då?

ill 10

Jag tänker en hel del på mosaikvirkning – jag behandlade tekniken i ett nyhetsbrev redan i januari 2010, men det känns som om mycket är kvar att säga om den. I största allmänhet funderar jag mycket på olika former av flerfärgsvirkning.

motifs
Motiv – ett stort ämnesområde som jag knappt ens nosat på än!

Och på stickfronten är jag fascinerad av vändbara stickmönster (inte nödvändigtvis likadana på båda sidor).

Så jag gör precis som förra året: jag stoppar ner allt det här i inspirationsgrytan och låter den stå och puttra, så får vi se vad det blir!

Och hur är det med dig? Vad inspirerar dig inför 2016? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna nedan!

 

Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att 2015 var ett svårt år – kanske extra svårt här i Frankrike. Ingen av oss vet vad det nya året för med sig, men jag är säker på en sak: med våra händer kan var och en av oss fylla vårt eget lilla hörn av världen med värme, färg och kreativitet. Steg för steg kan vi göra världen vackrare.

Många, många tack till er alla för er närvaro, ert stöd och er vänlighet. Mina utbyten med er, läsare, kunder, vänner på Facebook och i verkligheten, lyser upp mina dagar och ger mig lust att fortsätta, och försöka att göra allt ännu något lite bättre nästa gång.

Jag önskar er ett mycket gott nytt kreativt år 2016!

gott nytt år 2016
Vi ses snart!

signature

Posts created 2332

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

Articles similaires

Commencez à saisir votre recherche ci-dessus et pressez Entrée pour rechercher. ESC pour annuler.

Retour en haut